Bereidingswijze
Zeef de bloem in een ruime kom. Snijd de boter in kleine stukjes en voeg toe.
Voeg ook de basterdsuiker, speculaaskruiden, bakpoeder, zout en twee
eetlepels water toe. Kneed de ingrediënten tot een deeg. Zet het deeg
afgedekt in de koelkast. Doe dit minstens een half uur, maar het mag ook een
dag zijn.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Bestuif het aanrecht met bloem en rol
het deeg uit tot een plak met een dikte van een centimeter. Leg het deeg op
een bakplaat met bakpapier. Bak de speculaas in 40 minuten in de oven. Laat
de speculaas afkoelen.
Ingrediënten
200 gram bloem
100 gram boter
100 gram donkerbruine basterdsuiker
4 theelepels speculaaskruiden (kaneel, nootmuskaat, kruidnagel,
gemberpoeder, kardemon en witte peper, in de verhouding 8:2:2:1:1:1)
1 volle theelepel bakpoeder
0,5 theelepel zout
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.