Bereidingswijze
Breng de aalbessen met de cognac en de suiker aan de kook. Laat een paar
minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
Scheur het witbrood kapot in een bak. Week het brood met de melk. Voeg het
ei aan het mengsel toe. Meng het mengsel met het vlees, zout, peper,
peterselie, dille, paprikapoeder, chilipoeder en korianderpoeder. En rol er
balletje van ter grootte van een bitterbal. Bak de balletjes in geklaarde boter.
Degradeer de pan met room.
Serveer met komkommer pickles.
Serveer de balletjes met gekookte aardappeltjes, aalbessencompote en roomsaus
Ingrediënten
500 gram aalbessen
80 gram suiker
1 scheutje cognac
Stukje witbrood
1 ei
150 milliliter melk
500 gram half om half gehakt
Zout en peper
Verse fijn gehakte peterselie en dille
1 theelepel paprikapoeder, chilipoeder en korianderpoeder
2 eetlepels olijfolie
Aardappeltjes
Room om de pan te deglaceren
Komkommer pickles
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.