Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in lange dunne plakjes. Hak de chilipeper fijn. Rasp de laos
wortel. Snijd de champignons door de helft. Snijd het citroengras in schuine
stukken van zo'n 3 centimeter en kneus de stukken met de achterkant van een
mes. Scheur het citroenblad in twee. Maak er een pakketje van met
slagerstouw.
Breng de kokosroom aan de kook met het citroengras, de laos wortel,
het citroenblad en de chili pepertjes.Voeg de kipfilet en de champignons toe.
Laat de soep nog een paar minuutjes koken tot de kipfilet gaar is.
Draai het gas uit. Voeg limoensap en vissaus naar smaak toe. Doe de soep in
grote kommen. Garneer met de verse korianderblaadjes.
De soep kan eventueel verdunt worden met een beetje kippenbouillon.
Ingrediënten
100 gram kippendij
2 verse chili pepertjes
4 centimeter verse laos wortel
10 champignons
1 stengel citroengras
3 citroenbladeren
3 eetlepels limoensap
500 milliliter kokosroom
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel suiker
Verse korianderblaadjes
Kippenbouillon
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.